Bıldırcın Yemeği


Her şey sevgili eşim Mustafa'nın "bence bıldırcın denemeliyiz bir gün" demesi ile başladı. Tavuk, hindi ve türevlerini severek yediği için bu girişimi garip gelmedi. Fakat tedirgin olmadım desem yalan olur. Dondurulmuş av ürünleri satan marketlerden 4lü bir paket edindik. Doğaçlama bir tarif çıkardık. Tavukseverlerin sevebilceği bir tarif :)




Malzemeler:
  • 4 adet bıldırcın
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 6-7 adet cherry domates 
  • Tavuk baharatları , tuz, zeytinyağı


Bıldırcınları bol suda yıkadıktan sonra, haşlayın. 



Soğan ve biberi dilediğiniz büyüklükte doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Soğanlar renk değiştirince cherry domatesleri bütün olarak ekleyin. 

-Haşlanan bıldırcının suyuna dolma fıstıklı şehriyeli bir pirinç pilavı yapabilirsiniz bizim gibi.-

Haşlanan bıldırcınları sebzelerin üzerine ekleyerek biraz daha soteleyin. Tuz ve tavuk baharatlarını ekleyin (Santa Maria  markalı bir baharat kullandım ben). 

Önce pilavı servis kabına koyun üzerine de bıldırcınları yerleştirin, en üste de sebze karışımını ekleyerek servis yapın.




Afiyet olsun :)



Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook