Mustafa'nın Rüyası



Bugün sizlerle sevgili eşimin rüyasında görüp, her ayrıntısına kadar hatırladığı ve daha sonra da yaptığı yemeğin tarifini paylaşacağım. O kadar senedir severek yemek yapıyorum hiç rüyamda yemek yaptığımı görmemiştim :). İkimiz de çalıştığımız için "Hadi yapalım" diyebileceğimiz bir tarif de olmadığı için haftasonunu bekledik. Hamuru yoğurmak dışında yemeğin hiç bir aşamasına karışmadım, pişip önüme gelmesini bekledim :) Piştikten sonraki görüntüsü çok güzeldi, böyle bir yemeği ve yapımını rüyasında görebildiği için eşimi tebrik ediyorum :))




Ana malzemeler: 
  • 1 orta büyüklükte bütün tavuk
  • 4-5 adet orta büyüklükte patates

İç pilavı için malzemeler:
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

(İç malzeme orta büyüklükte bir tavuk içindir )

Hamuru için malzemeler: 
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 100gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için malzemeler:
  • Yoğurt
  • Susam

Pilavı yapmadan önce pirinçleri sıcak su dolu bir kasede ağzı kapalı bir şekilde 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp iyice suyunun süzülmesini sağlayın. Pilavı yapacağınız tencereye zeytinyağını koyun, dolmalık fıstıkları ve ardından süzülmüş pirinçleri ekleyin. Pirinçler birbirine yapışınca 1 çay bardağı kaynar suyu, köri ve tuzu ekleyin.Son olarak da haşlanmış bezelyeleri ekleyip demlenmesi için altını kısın. Suyunu çekince ocaktan alın.

Yıkanıp temizlenmiş (gerekirse tütsülenmiş) tavuğun içine pilavı doldurun. Ağzını kalın renk vermeyecek bir iple dikin. Büyük bir tencerede haşlayın. (Haşlarken suyuna damak tadınıza göre tuz ilave etmeyi unutmayın.)


Tavuk haşlanırken hamuru hazırlayın. Eritilmiş margarin, yumurta, yoğurdu ve tuzu karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyin, son ekleyeceğiniz undan önce kabartma tozunu da ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. 


Tavuk haşlanınca tencereden başka bi kaba alarak soğumaya bırakın. 




Hazırladığınız hamuru bir merdane yardımı ile açın. Soğumuş tavuğu açılan hamurun ortasına koyun ve her yeri kapanacak şekilde hamur ile kaplayın. 




Üste gelen kısmına yoğurdu sürün ve isteğe göre susam ve çörek otu atabilirsiniz. Patatesleri soyun, ikiye bölün. Zeytinyağı ve istediğiniz baharatlarla tatlandırın. Yağlı kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine hamurla kaplı tavuğu ve patatesleri yerleştirin.-Patatesi çok sevdiğimizi söylemiş miydim? :) 



Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında hamuru kızarana kadar pişirin. 





Afiyet olsun :) 

Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook