Cheddar Peynirli Patates Püresi





Et ve tavuk yemeklerinin yanına yakışan yan yemeklerden biri de patates püresi. İçinde patates olması dışında diğer sevdiğim özelliği çeşitlendirebilir olması. Değişik sebzeler, yeşillikler, peynirler ve baharatlar karıştırarak çok güzel bir tat elde edebilirsiniz. Patatesin içinde olduğu hangi tat kötü olabilir ki diyip tarife geçiyorum hemen :)





Malzemeler:

  • 3 orta boy patates
  • 2 dilim cheddar
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Fesleğen




Patatesleri haşlayın. Patatesler haşlanırken soğanı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Haşlanan patatesi ezin, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve sütü ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Püre kıvamına gelince kavrulmuş soğanları, cheddar dilimlerini, tuzu ekleyin pişirmeye devam edin. Püre aparatı ile ezmeye devam edin. Son olarak fesleğeni ekleyin. 

Et ve tavuk yemeklerinin yanında sıcak servis yapın.





Afiyet olsun :) 


Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook