Kalamar&Karides Sote






Bir Adana'lıdan beklenmeyecek bir performansta balık ve denizden çıkan bilumum deniz canlılarını gayet severek yerim. Mezesi, salatası ile mutlu olduğum sofralardandır balık sofraları. - Birinci hala NET kebap sofrasıdır tabiki de! :) -  Evde sık sık balık pişirirken, karidesi, kalamarı hep dışarda yiyormuşuz onu fark ettik. "Biz de yaparız bunlardan ne var canım" diyerek malzemelerimizi bir hevesle aldık. Daha sık yapılacak yemekler listesine de yazdık bu soteyi :)



Malzemeler:
  • 500 gr kalamar
  • 150 gr karides
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 adet sivri biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
  •  1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuz (soya sosu tuzlu olduğu için dikkatli ekleyin)
  • Karabiber 
  • Kırmızıbiber







Soğanları yemeklik, sarımsakları (biraz ağıza gelecek şekilde) küçük küçük doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yapışmaz tavada renkleri değişinceye kadar soteleyin. Biberleri de ince ince doğrayıp tavaya ekleyin. 






Sebzeler özleşince soya sosu, domates ve biber salçasını ekleyin. Salçanın kokusu belirginleşince kalamar ve karidesleri ve 1 çay bardağı kaynar suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı biber de ekleyerek karıştırın. 



Kalamar ve karides pişince (gerekirse tadına bakarak kontrol edin) sıcak olarak servis yapın. 







Afiyet olsun :)


Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook