Özbek Pilavı








Çocukluğumun tatlarından biri daha. Özbek pilavını rahmetli anneannem yapardı. Bol karabiberli ve tereyağlı oh mis :)  Bu pilavın sevdiğim özelliği etli ve sebzeli olduğu için tek başına ana öğün olarak da tüketilebilmesi. 



Malzemeler:
  • 400 gr yağsız dana kuşbaşı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet orta büyüklükte havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1.5 - 2 su bardağı kaynar su
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Tuz - karabiber
(Eti yağlı tercih ettiyseniz zeytinyağı ve tereyağ miktarını azaltabilirsiniz. Pilav çok yağlı olursa tadı hoş olmaz.)





Pirinci derin bir kasede üzerini kapatacak kadar sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ile karıştırın, bekletin  Soğanları yemeklik doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Eti de ekleyerek sotelemeye devam edin. Etler suyunu saldıktan ve iyice yumuşadıktan sonra rendelenmiş ya da julyen kesilmiş havuçları da ekleyerek hem et hem havuç pişip özleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra etli karışımı bir tabağa alarak pilavı yapmaya başlayın. 


Pirinci süzün, tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Pirinci ekleyin. Pirinçler birbirine yapışınca ve şeffaflaşmaya başlayınca etli karışımı ekleyerek bir kaç kez daha karıştırarak özleşmelerini sağlayın. 2 su bardağı kaynar suyu,tereyağını, tuz ve karabiberi ekleyerek, suyunu çekene kadar altı kısık bir şekilde pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın, 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.



Afiyet olsun :)

Not: Çok önceden yaptığım bir tarifti. O zaman blog aktif bile değildi :) Fotoğraf çekmemişim her aşamasında haliyle. İlerleyen zamanlarda güncellemeye çalışacağım yeni fotoğraflarla :)

Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook