Sarımsaklı ve Taze Fesleğenli Somon



Piknikte mangalda yapmak için aldığımız dilimletilmiş Karadeniz somonuna bayılmıştık. Bu yazımda da fotoğrafları var. Yağlı bir balık olması sebebi ile mangala güzel yakışıyor ama tabi bir de evde fırında yapmak istedik. Mustafa da özellikle yemek isteyince benim de canıma minnet hazırlaması 5 dk bile sürmüyor çünkü :) Ramazanda da hem kurtarıcı hem de besleyici olacak bir seçenek. Yanına salata ve kepekli makarna ile oldukça güzel dengeli bir öğün oldu. Bu arada balıkçıdan alırken somonu temizletip dilimletin, genelde yaklaşık 6 dilim çıkıyor bir balıktan. 3 dilimi 2 kişi için gayet doyurucu oluyor.



Ben güzel bir balkonumuz olmadığı sürece küsüm bitkilere :/ bu fesleğenler Mustafa'nın eseri :)




Malzemeler (2 kişi için):
  • 3 dilim somon
  • 3 iri diş sarımsak
  • 8-10 yaprak taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (balık çok yağlı ise koymanıza gerek kalmayabilir)
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
Sarımsak ve fesleğenleri mutfak robotunda ezin. Bal, limon, tuz, karabiber ve kırmızı biberi de robota ekleyerek sosunuzu hazırlayın. Yayvan bir kapta balıkları pişireceğiniz saatten 30-40 dk öncesine kadar bekletin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Dilerseniz sostan biraz daha fazla yaparak, soslu minik patatesler de ekleyebilirsiniz balığın yanına.


Üzeri kızarana kadar 180-200 derecelik fırında ızgara modunda pişirin. Tabi mangaldaki is tadı olmuyor :) ama pratik ve lezzetli bir akşam yemeğiniz oluyor.







Afiyet olsun :)

Yorumlar

  1. hiç somon yemedim ama güzel duruyorlar eline sağlık. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Özellikle Karadeniz Somon'unu imkan bulursanız denemelisiniz.

      Sil
  2. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook