Kızarmış Wonton


"Bizim yemekler bitti Çin yemekleri mi kaldı Merve" diye söylendi annem telefonda. Ama bakmayın sesi gururlu, hem bu kadar yoğun çalışıyor, hem geziyor, hem de vakit bulup mutfakta korkusuzca çeşit çeşit yemekler yapıyor olmamdan pek mutlu aslında. Sadece pek açık değil yeni tatlara :) Bizimkilerin aksine Mustafa ile dünya mutfaklarını denemeye hevesliyiz. Hatta Mustafa fazla hevesli, çok "farklı" tarifler denediği oluyor bazen. "Bu onunla olmaz" dediğim her şeyi illa ki bir dener, denemeden itiraz etmez. Belki gerçek şef ruhu onda, benim de işçiliğim iyi; kim bilir :)) Dünya mutfaklarından aramızın en iyi olduğu mutfak ise uzak doğu: Çin ve Japon mutfakları, Genelde dışarıda tüketmeyi tercih etsek de arasıra noodle ve wok yemekleri denedik evde. 
Bu sefer beni aparatif bir tarif yapmaya teşvik eden harika bir sebep var. Sevgili Jr. Chef'in Mutfağı blogu sahibesi Betül benden güzel projesine iştirak edip edemeyeceğimi sordu. Benim zamansızlık şikayetlerime ve bir sürü soru sormama rağmen benden bıkmayıp :) (gerçekten inanılmaz anlayışlıydı) bu güzel projesine dahil etti beni ve Sevdican'ı. Ve biz size uzak doğu mutfağından bir menü oluşturduk. Başlangıcı, ana yemeği ve tatlısı ile :) 


Wonton kızarmış mantı diyebileceğimiz ve aslında gayet alışık olduğumuz bir tat. Hamurunu kendiniz de yapabilirsiniz, isterseniz gurme marketlerden hazır da alabilirsiniz. Dana kıymalısını yemiştim Quick China'da ama bence tavuk inanılmaz yakıştı. Kesinlikle artık favorim bu olacak. 

Malzemeler: 

Hamur için:
  • 2 cup un
  • 1/2 cup su
  • Bir çimdik tuz
  • 1 yumurta
  • Açmak için mısır nişastası
İçi için: 
  • 2 adet kemiksiz tavuk kalça
  • 1 ortaboy yeşil soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı susam yağı (zeytinyağı)
  • Kızartmak için sıvıyağ

Bir küçük kasede tuz, yumurta ve suyu karıştırın. Büyük bir kaba unu koyup ortasını delik yapın ve sulu karışımı dökün. Hamur toparlanana kadar yoğurun ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. 

Bu sırada mutfak robotunuzda iç harç malzemelerinin hepsini tamamen karışana kadar ezin. (Tavuk kıymasını genelde böyle yaparım ben) 

Dinlenen hamuru mısır nişastası serpiştirdiğiniz düz bir yüzeyde 1 cm kalınlığında açın, ne çok ince ne çok kalın olacak. Geniş bir bardak ile yuvarlak şeklinde kesin. Harçtan 1 tatlı kaşığı kadar alıp hamurlara eşit dağıtın. Her birini avcunuzda uçlarını su ile ıslatarak birleştirin bohça haline getirin. 

Önceden kızdırdığınız yağda altın rengini alana kadar kızartın. Tatlı ekşi sos ve soya sosu ile servis edin. 





Neşeli sofralarınız olsun 




Başlangıç : Kızarmış Wonton (Çin Mutfağı)

Ana Yemek : Bibimbap (Kore Mutfağı)

Tatlı : Banana Spring Roll (Çin Mutfağı)

Yorumlar

  1. Yaaaaaa! Öyle güzel görünüyolarki başımın üstünde wonton'lar dönüyor şu an!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözüm söz size uzakdoğu akşamı yapacağım, böyle sushiler havada uçuşacak :))

      Sil
  2. Asıl ben size fazlasıyla teşekkür ederim beni kırmadığınız için Ayrıca ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Betül :) Fikrine sağlık senin de :))

      Sil
  3. Amanın da aman...Gururun dibini yaşıyorum. Benimde arkadaşım yaptı sonuçta. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay öyle mi diyorsuuun. Canım arkadaşım :)

      Sil
  4. Mervecim süper görünüyor..Ellerine sağlık...Bende çok severim değişik tatları...Merak ettim şimdi tadı..Denenecekler listesine alındı..Sevgiler canımcım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güliz ablacım sizin evde de tüketilir bence etlisi de tavuklusu da :) Benden de sevgiler kocaman sana :)

      Sil
  5. görüntüsüne vuruldum resmen, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir etkinlik oldu. Ellerine sağlık güzel görünüyor. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel bir proje oldu sevgili Sevdican. Hepimizin ellerine sağlık :)

      Sil
  7. Of of of o kadar lezzetli görünüyor ki! Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sıcak sıcak indi midelere soğumasını bekleyemedik.

      Sil
  8. Offf bayılırım Merve! Bugün doktor ''Un yok, hamur yok, şeker yok'' derken kara kara düşündüğüm şeylerden biri de mantıydı. Kendime iki haftada bir ödül günü koydum, ilk ödül günümde lüpleteceğim wonton'cukları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi tabi şimdi sen bunu düşünme kapat bunu :) 2 hafta sonra görüşelim. Biz de tadımlık yaptık. Yoksa sonu yok oturur bir tabak yersin rahat :) Full destek yanındayım! Daha bize uygun tariflerim de olacak yakında söz!

      Sil

Yorum Gönder

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook