Ajanda - Eylül

Çok ara verdim bu seriye farkındayım. Çok geçerli sebeplerim var, tek tek saymayacağım :) Bundan sonrası için elimden geleni yapacağıma söz verebilirim ama :)

Ankara en güzel halini alıyor sonbaharda. Sokakları keyifli, havası ayrı güzel oluyor. Bir kahve bir sohbet bile daha anlamlı geliyor insana.

İlgimi çeken sergiler çoğalıyor, filmler vizyona giriyor, yakında devlet tiyatroları da sezonu açacak,o yüzden seriye geri dönmek için daha iyi bir ay düşünemedim.

Ajandamı sadece sergiler, konserler dolduruyormuş gibi, sanki ufacık tefecik bir kültür mantarıymışım gibi sadece "etkinlik" yazmayacağım. Keyifle gittiğim mekanlardan da bahsetmeyi düşünüyorum ara ara.

Federal Coffee Ankara

Via Flat yaşam sokağındaki hareketliliğin içinde hem kendi halinde kahve içebileceğiniz hem de ferah ferah oturabileceğiniz bir kahveci açıldı. Federal ülkeyi sarmış durumda sanırım Adana'da da açılmış. Ben menüyü oldukça geniş buldum özellikle katkısız şuruplar olması benim için çok harika bir seçenek. 




Menüdeki her şeyi deneyemedim elbette. Ama herkes içecekleri ile mutluydu :) 3. dalga kahve akımı ve hayatımıza kattığı terimleri ile yeni keşifler yapmak keyifli oluyor. 


Çağdaş Sanatlar Merkezi - Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 100 Yaşında Arşiv Sergisi

Savaş Dinçel - Aziz Nesin Karikatürü


Nesin Vakfının adında da anlaşılacağı üzere Aziz Nesin'in 100. doğum gününe ithafen yazılı ve görsel arşivlerinin olacağı sergi eylül sonu başlıyor ama ben şimdiden yazmak istedim. Mutlaka görülmesi gereken bir sergi olduğunu düşünüyorum. Zekasına ve mizahına hayranlığım artacak arşivi gördüğüm zaman.  Etkinlik Tarihi : 30 Eylül - 8 Kasım

Masterpiece Ankara

İlk duyduğumda harika bir fikir olduğunu düşünmüştüm. Muhtemelen sanatçı ruhlu Mustafa bayılabilir bu etkinliğe ve söylenmeden gidebiliriz :) "Keyifli bir ortamda güzel müzikler ve içki eşliğinde sonunda kendini bile şaşırtacak tablolar yapacaksın. Daha önce resim yapmış olmana gerek yok. Hatta yapmamışsan çok daha keyifli." diye tanımlıyor Masterpiece etkinliği. Resim kursu değil, resim yapma etkinliği. 



Özel seanslar da ilgimi çekti aslında 10 kişilik grubu oluşturup keyifli bir akşam geçirebilirsiniz kalabalık arkadaş gruplarınızla. Daha fazla bilgi için -->  Masterpiece Ankara 

Kuğulupark - Acapella Boğaziçi Konseri

Hava konusunda bir sıkıntı olmazsa acayip keyifli olacağını düşündüğüm etkinlik. Sonbaharda Tunalı'ya ve Kuğulu'ya zaten bayılıyorum, bu konser de güzel bir bahane olacak. Belki de Beyaz Show'a çıkana kadar gereken ilgiyi görmemiş cici grup Acapella Boğaziçi güzel bir eylül akşamı yaşatacaklar biz konser fakiri Ankara halkına :) Etkinlik ücretsiz ve halka açık olacak. Umarım ortamı hayal ettiğim gibi olur. Etkinlik Tarihi : 22 Eylül saat 19:00.




Star Trek Beyond

Tabi bir de"geeky" bir tavsiyem olsun yahu. Ben çok keyif aldım.  IMAX elbette en keyiflisi ama 3 boyutlu olmasa daha mı iyi olur bilemedim. Ama en azından zorlama 3D değildi film. Hakkını vermişlerdi bence. Gidin görün izleyin. 



Live long and prosper dostlarım!




Notçuk: Evle ilgili ufak ufak girişimlerimiz oluyor. Havaların da soğumasını bekledik sanırım enerjimiz yoktu. Gelsin DIY'lar efendim oh.

Yorumlar

  1. Beni de kahveciye götür! Bide bide artıkın hep beraber türk senaryolarını seyrederiz tiyatroda ha :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni istediğin yere götürcem yeter bitsin bu hasret!!!!

      Sil
  2. Sonbahar geldi, havalar soğudu, bloglar yeniden canlansın! Yazın niyeyse bir tek ben yazıyormuşum gibi hissediyorum bazen. :) Kışın daha canlı oluyor. :)

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhlar özgürleşiyor yazın sanırım ondan pek yazılmıyor çizilmiyor. Bizim sektör de bu mevsim coşuyor sanırım ben de işten güçten fırsat bulamıyorum :) Ama evet bloglar canlansın! :) Sevgiler benden!

      Sil
  3. Merve'cim seni çok iyi anlıyorum. Yazmak isteyipte yazamamak çok ayrı ve üzücü bir durum. Güzel bir paylaşım olmuş. En son resim yapma etkinliği ilgimi çekti. Baya eğlenceli duruyor :) yakınlarımda böyle bir etkinlik olsaydı kesin katılırdım diyeceğim ama nerdee! İki minnakla şu sıralar imkansız :(

    Yazılarına devam et. Uzun ara versende vermesen de yazmaya devam et. Bir yerden sonra elbet bir yazma düzenin oluşacaktır. Oluşmalıdır hatta zorla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen fırsat yaratmak lazım Funda'cım katılıyorum ya. Hep bir bahanemiz oluyor ister istemez ama 2 satır da olsa yazmak iyi hissettiriyor her şeyden önce.

      Sil

Yorum Gönder

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook