Çikolata Soslu Muzlu Pasta


Kolay mı kolay, tatlı krizlerinize birebir bir tarifle karşınızdayım bugün :) Hani şu hazır pasta tabanlarla yapılan cinsten fakat kekini de yapacağınız çikolataya doyacağınız bir tatlı.





Kek için malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 7+1/2 yemek kaşığı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için malzemeler: 
  • Muzlu puding 
  • 150 gr çikolata
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet muz
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile köpük köpük olana kadar çırpın. 



Süt ve yağı da ekleyerek çırpmaya devam edin. 


7.5 yemek kaşığı unu ekledikten sonra yavaş ayarında tüm malzemeler karışana kadar mikser ile karıştırın. Son olarak da kabartma tozunu ekleyin çok az daha çırpın ve yağlanmış borcama ya da kek kalıbına dökün. 




Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına keki yerleştirin. Üzeri hafif kızardıktan sonra kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Muzlu pudingi daha katı olması için üzerinde yazan tariften yarım bardak az sütle pişirerek hazırlayın ve soğuması için ocaktan alın.

Kek ve puding soğurken, çikolataları yarım çay bardağı süt ile benmari usulü eritin. 



Kekin üzerine önce pudingi sonra dilimlediğini muzları ekleyin. En üstüne de erimiş çikolatayı dökün. Buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.



Afiyet olsun :)


Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook