Fındıklı Un Kurabiyesi





Çocukluğumun tatlarından biridir un kurabiyesi. İlk denediğimde tarifi o tadı yakalamış olmak beni çok mutlu etmişti. Misafirlerime de sürekli "Annemin un kurabiyesinin aynısı olmuş" diyip durmuştum. Anne kriteri diye bir gerçek var mutfakta :) 


Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı (veya margarin)
  • 1 kahve fincanı fındık yağı (veya sıvıyağ)
  • 3 +1/2  yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 + 1/2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3.5 (üç buçuk) su bardağı un (un markasına göre değişiyor 2.5 su bardağı undan sonra gerisini hamurun kıvamını kontrol ederek azar azar ekleyin)
  • 1 su bardağı toz hale yakın fındık (minik taneleri de olsun)

Üzeri için malzemeler:
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvıyağı,pudra şekerini ve nişastayı karıştırın. Önce 2.5 su bardağı unu eleyerek ekleyin ve yoğurun. Kalan 1  bardak unu kıvamı kontrol ederek azar azar ekleyerek kurabiye hamurunu hazırlayın. Yukarıda da belirttiğim gibi un markasına göre miktar değişebiliyor, hamurun kıvamını kontrol ederek eklemeye özen gösterin. Hamurun olduğunu anlamanız için elinizde hamuru sıkıştırın. Hamur çatlıyorsa kıvamı tutmuş demektir. Kıvamı tutan hamura fındıkları ekleyerek biraz daha yoğurun.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak dizin. 

Dilerseniz damla çikolata da ekleyebilirsiniz. Deneme amaçlı bir kısmına eklemiştim. Ama bence damla çikolatasız daha güzel :)



Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıktıktan sonra servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin.









Afiyet olsun :)

Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook