Sütlü İrmik Tatlısı



Hafif mi hafif bir o kadar da pratik bir tatlı tarifi paylaşacağım bugün sizlerle. Sütlü irmik tatlısı meyveli, bisküvili ya da tarçınlı&cevizli gibi çeşitleri ile alternatifi bol bir tatlı. Çikolatalı tatlıların yerini hiç bir tatlı tutamaz evet ama tatlı krizlerini kesebilecek masum bir tarif :)



Malzemeler: 
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 2 adet muz 
  • Bir miktar damla çikolata 
  • Başka bir alternatif olarak tarçın&ceviz

Tatlıyı yapacağınız tencerinin içine sütü, irmiği, vanilini ve şekeri koyun. Orta derece ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin - Pof pof diye sesler çıkaracak tatlı. Ve fotoğraftaki gibi göz göz olacak :)




Bundan sonrası biraz sizin yaratıcılığınıza ve damak zevkinize kalıyor. İsterseniz kuplara önce ezilmiş kakaolu bisküvilerle taban yapıp üzerine ılımış muhallebiyi koyabilirsiniz, isterseniz soğutmadan  geniş bir borcama döküp, soğuduktan sonra üzerine tarçın ve ceviz serpip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.  





Başka bir alternatif de iki kat tatlı arasına muzlu bisküvili karışımı koymak. Ben bunu silikon kek kalıbında yapmıştım. Eğer zamanınız varsa dolapta bir gece bekledikten sonra çok daha güzel oluyor. 1 paket kakaolu bisküviyi(yarım paket petit beurre ya da kedi dili de olabilir) sütle ıslatıp, 2 adet küçük muzla ezin. Silikon kek kalıbın içini ıslatın. Fazla suyu süzün. Damla çikolataları en dibe serpiştirin. Tatlının yarısını kek kalıbına dökün. Muzlu bisküvili karışımı ekleyin. En üste de tatlının kalan yarısını dökün. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra buzdolabında 1 gece bekletip ertesi gün geniş bir servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.



Bisküvili & Muzlu 



Tarçınlı & Cevizli

Afiyet olsun :)



Yorumlar

  1. 10 gündür bu tarifi bekliyorum..Hala tarifi yazmamissiniz.Lütfen tarifi paylasirmisiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook