Arpa Şehriye Pilavı






Meşhur Ankara Tavasını bundan 1.5 yıl önce tatmıştım ilk defa. Arpa şehriye pilavı ile servis edilen bu tavanın (etçil bir insan olmadığım için) pilavı hep aklımda kaldı. O tada benzetmeye çalışarak sık sık yaptığım bir pilav çeşidi oldu. Biz bütün sebze ve et yemekleri ile yakıştırıyoruz. Ama kavurma ya da Ankara Tava ile ayrı bir güzel oluyor.



Malzemeler:
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet et ya da tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 küp esmer şeker
  • Tuz, fesleğen





Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağı ve şeker ile karamelize edin. Bulyonu ekleyin iyice eriyip karışmasını sağlayın. Arpa şehriyeleri de ekleyerek renkleri değişinceye kadar kavurun. Koyu sarı rengini alınca 2 su bardağı kaynar suyu ekleyin. Tuzunu dikkatlice ekleyin, bulyon yeterince tuzlu olabiliyor. 2 çay kaşığı fesleğen ekleyin. Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve 5-10 dk demlenmesi için bekletin. 

Sıcakken servis yapın.





Afiyet olsun :)

Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook