Ekşili Kabak





Bugün doğup büyüdüğüm toprakların yemeğinin tarifini paylaşacağım sizlerle. Adana usulü ekşili kabak Adana ziyaretlerimden önce annemin "ne pişireyim kızım ne özledin?" sorusuna cevabımdır :) Oldukça hafif bir yemek, Adana'da etli dolmalara da koyulan limon-sarımsak-kuru nane üçlüsünün rahiyası ile favori sebze yemeğiniz olabilir :) Mutfak maceralarıma bu tarifi eklemesem olmazdı!




Malzemeler:

  • 6 adet orta büyüklükte kabak
  • 2 küçük soğan 
  • 1 kase haşlanmış nohut 
  • 2 kase haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • Zeytinyağı
  • 3-4 çay kaşığı kuru nane

Kabakları yarım ay şeklinde doğrayın, derince bir kaseye koyun. Üzerine 2 çay kaşığı tuz atın. Soğanları küçük küçük doğrayın 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Biber ve domates salçalarını ekleyin biraz daha kavurun. Salçanın kokusu belirginleşince kabakları ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Kabaklar suyunu bırakmaya başlayınca nohut ve yeşil mercimeği ekleyin. 1-1.5 çay bardağı kaynar su ekleyin ve kısık ateşte pişmesi için bekleyin. 

1 limonun suyuna ezdiğiniz sarımsakları ekleyerek bir sos elde edin. Kabaklar yumuşayınca bu sosu ekleyin, çok az karıştırın ve altını kapatın - sarımsaklar yemeğin sıcağı ile pişiyor bence o kokusunu kaybetmemesi için daha çok pişirmeyin. 

Kuru naneyi üstüne ekleyin ılıkken servis yapın. 






Afiyet olsun :)


Yorumlar

  1. hımms, çok lezzetli görünüyor:) denicem ben bunu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bengücüm çok hafif çok lezzetli bir yemek. Senin damak tadına da uyar bence :)

      Sil
  2. tam bir otçul yemeği :)) süper

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mercimek ve nohut olduğu için de besleyici ayrıca :)

      Sil

Yorum Gönder

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook