Fırında Mantarlı Tavuk Sarma





Pesto soslu tavuk yemeklerinden esinlenerek pratik ve lezzetli bir yemek çıkardım ortaya ve hemen blogta sizlerle paylaşmak istedim. Sarımsak ve fesleğeni tavuğa çok yakıştırıyorum, çok güzel bir koku ve tat bırakıyorlar ete. Birçok insanın aksine göğüs etini hiç kuru bulmam ben ama kuru bulanları da mutlu edecek bir tarif çünkü yumuşacık oluyor tavuk eti - 2 kişilik oldukça doyurucu bir yemek için ölçüleri veriyorum.




Malzemeler: 
  • 5 parça ince ve dövülmüş tavuk göğsü (bonfile)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • 3-4 diş sarımsak 
  • 5 dilim koloti peyniri (dilimler birer parmak ölçüsünde)
  • 200 gr istridye mantarı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kuru Fesleğen
  • Tuz-Karabiber

Sarımsakları havanda dövün. İstridye mantarlarını istediğiniz büyüklükte doğrayın ve tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin. Mantarlar suyunu bırakınca tuzunu ekleyin. Suyunu çekince dövülmüş sarımsaklardan yarım çay kaşığı ekleyin, karıştırın ve altını kapatın. 

Fırını 200 dereceye ısıtın. 





Tavuk bonfileye - damak tadınıza göre - tuz ve fesleğeni serpiştirin. 2 küçük tereyağ parçasını ekleyin. 





Dövülmüş sarımsaktan 1 çay kaşığı ekleyin ve dağıtın. Son olarak bir dilim koloti peynirinden (muhlama yapımında kullanılan peynir) ekleyerek sarın. 





İki ucundan kürdan ile tutturun. 





Fırın derecesini 180 dereceye azaltın. Fırın kabının ortasına tavuk sarmaları etrafına da mantar soteyi ekleyin. Üzerini yağlı kağıt ile kapatın fırına yerleştirin. 15 - 20 dakika sonra yağlı kağıdı kaldırın  ve tavukların üzeri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.




Sıcakken arzu ederseniz pirinç pilavı ile servis yapın.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook