Peynirli Soğanlı Tart


"Biz gidince o peynirler bitsin Merve!! " dedi annem Adana'ya dönerken. Kahvaltı özürlü biri olarak nasıl bitireceğimi düşünürken, aklıma annemin bize çocukken yaptığı dereotlu peynirli tart geldi. Fakat eşimin yeşilliklerle arası pek olmadığı için daha farklı bir şekilde iç hazırlayarak tart yapmaya karar verdim. Bu tür hamur işlerini yemek yerine ana öğün olarak da tüketebilirsiniz bizim gibi - pişmanlık yarıya iniyor :) 



Tart hamurunun tarifini Cafe Fernando'nun Cherry Domates, Beyaz Peynir ve Taze Kekikli Tart tarifinden aldım. Yine de sizler için malzemeleri buraya yazmak istiyorum. 

Malzemeler: 
  • 1 + 1/4 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 150 gr tereyağı 
  • 2 çorba kaşığı buz gibi su



Üstü İçin Malzemeler: 

  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1/2 su bardağı eski kaşar peyniri
  • 200 ml krema (bir küçük pakete tekabül ediyor)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet esmer küp şeker
  • Tuz
  • Karabiber, kırmızı biber
  • Kuru Fesleğen



Un ve tuzu karıştırdıktan sonra buzdolabından çıkardığınız tereyağını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Tereyağı sert olduğu için hamuru yoğururken zorlanabilirsiniz, benim minik ellerim yoruldu :) 2 kaşık soğuk suyu ekledikten sonra yoğurmaya devam edin. Unladığınız buzdolabı poşetine hamuru koyun ve yassılaştırın. Buzdolabında en az 2 saat eğer vaktiniz varsa 24 saat bekletin. 



Fırını 225 dereceye ısıtın. Peynirleri, karabiber ve kırmızı biberi bir kapta karıştırın. Soğanları yarım ay şeklinde kesin, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 4 esmer küp şeker ile karamelize edin. (peynirler yağlı olduğu için zeytinyağını kaçırmamanızı öneriyorum).

 Hamuru tart kalıbına (23 cmlik kalıplardan kullanın bence çünkü ben 28 cmlik kalıpta yapınca hamuru ince oldu, dilimlerken de zorlanabilirsiniz) yerleştirin. Çatal yardımı ile tabanında delikler açın. Hamurun üzerine peynirleri eşit şekilde yayın. Karamelize soğanları da peynirlerin üzerine yerleştirin. En üste de kremayı dökerek üzerini kapatacak şekilde yayın.

Fırını 200 dereceye düşürün ve üzeri kızarıncaya kadar 30-40 dakika pişirin. 





Arzu ederseniz fırından almadan 10 dakika öncekuru fesleğen ya da kekik ekleyebilirsiniz. Damak tadınıza göre baharatları çeşitlendirebilirsiniz.




Afiyet olsun :)

Yorumlar

  1. sırf giriş başlığı için bile takip edilebilir bir blog :) güzel,takipteyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook