Fırında Pırasa Mücveri






Kış sebzelerinin son demlerini yaşadığı bu günlerde değişik tarifler deneyesim var. Pırasanın bir çok kez zeytinyağlı yemeğini yaptım ama bir türlü mücverini yapmaya fırsat olmadı. Şu sıralar değiştirmeye çalıştığımız yeme-içme alışkanlıklarımıza da uyarlayarak tam buğday unlar, yarım yağlı sütlerle tarifi uyarladım. Pırasaya mesafeli kişilerin bile sevebileceğini düşünüyorum. Sağlıklı pırasalı börek de diyebiliriz aslında bu yemeğe :)


Malzemeler:
  • 3 sap pırasa 
  • 1 orta boy havuç
  • 3 adet yumurta 
  • 3 yemek kaşığı tam buğday (veya kepekli) un
  • 1/2 (yarım) su bardağı yarım yağlı süt
  • 1-2 dilim beyaz peynir (ya da lor peyniri)
  • Tuz-Kırmızı Biber-Karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dilerseniz kabartma tozu

Pırasaları ince ince doğrayın, havucu rendeleyin. Yapışmaz bir tavada ile sebzeleri hafif yumuşayıncaya kadar kavurun. 

Fırını 180 derecede ısıtın. 


Sebze sotesi soğurken, karıştırma kabında yumurtaları karıştırın. Sırayla sütü, zeytin yağını, unu, 
peyniri  ve damak tadınıza göre tuzu ve baharatları ekleyin.

Son olarak da soğuyan pırasa&havuç karışımını ekleyerek karıştırın - börek kıvamında bir mücver elde etmek isterseniz bu aşamada bir çay kaşığı kabartma tozu da ekleyebilirsiniz.


Fırın kabını (ya da borcamı) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayın ve karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış fırına alarak üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. 





Sağlıklı sofralarınız olsun ve tabi afiyet olsun :)

Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook