Milföylü Karnıyarık Börek





Milföy nasıl güzel bir hamur nasıl süper bir kurtarıcıdır :) İstediğiniz şekili verin, malzemeleri değiştirin her seferinde yeni bir tat ikram ediyormuşsunuz gibi olsun. Yeni bir deneme daha yaptım geçtiğimiz günlerde bu kısa ve öz tarifi sizlerle paylaşmak istedim.



Malzemeler:

  • 1 paket milföy hamuru (20 adet)
  • Beyaz peynir (yaklaşık 1/2 (yarım) kalıp)
  • 10 adet kiraz domates
  • Sivri biber
  • Üzeri için yoğurt

Milföy hamurlarını yumuşamaları için oda sıcaklığında bekletin. Sivri biberleri şerit halinde 2 parmak boğumu uzunluğunda kesin. Kiraz domatesleri de ortadan ikiye kesin ve 20 adet yarım domates elde edin. Beyaz peyniri çatal yardımı ile ezin. 



Yumuşayan milföy hamurunu elinizde biraz açın, iki kenarından bıçakla kesikler yapın. Ortaya peyniri üzerine domatesi, domatesin etrafına da biberleri koyun. İki kesiği birbirine yaklaştırın, bir tarafı diğer tarafın içerisinden geçirerek karnıyarık görüntüsü elde edin.

Üzerlerine yoğurt sürerek fırında (turbo programında) 200 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.


Not: Ben düzgün bir fotoğrafını çekemeden çoğunu yedik ve en sona hafif yanıklar kaldığı için de çok güzel fotoğraflar çıkmadı  :/








Afiyet olsun :)






Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook