Yufkasız Patates Böreği




Patates ile yapılan her yemeği yiyebilirim sanırım. Çok yararlı bir sebze olduğunu söyleyemem ama girdiği her tarifi güzelleştirdiği kesin. Yufkasız patates böreğine tuzlu kek de diyebiliriz aslında. Genelde evde bulunan malzemelerle yapılan, uzun pazar kahvaltılarına yaraşır bir tarif.

Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1su bardağına yakın sıvıyağ
  • 3 yumurta 
  • İsteğe göre (2-3 dal yeşil soğan&maydanoz) 
  • İsteğe göre beyaz peynir 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Dilerseniz üzeri için susam
Patatesleri haşlayın ve minik küpler şeklinde doğrayın. Maydanoz ve yeşil soğanı ince ince doğrayın. Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın. Yağlanmış borcama dökün.



Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin. İlk 25 dakika fırını açmayın, üzeri kızarınca aynı kek kontrol eder gibi, bir kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin.




Afiyet olsun :)

Yorumlar

  1. Oooo cok nefis görünüyor, yapilisida kolay sanirim, yufka alip yapmali :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook