Karnabahar Kızartması




Sebze - patates hariç -  pişirirken kırk takla atıyorum desem yeridir. Her sebzeyi her şekilde yemiyor çünkü sevgili eşim. Karnabaharı alırken zeytinyağlı yemeğini yaparım diye hayal ederken kendimi google'da "karnabahar kızartması" diye tarif ararken buldum. Çünkü karnabaharın sadece kızartmasını seviyor. Madem kızartma yapacağım bari farklı bir tarif olsun diye yabancı siteleri bile didikledim. Ortaya karışık bir tarif çıkardım. 



Malzemeler(2 Kişilik):
  • Orta büyüklükte karnıbaharın yarısı
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak çeşnisi
  • 1-1.5 çay kaşığı tuz
  • 3 çay kaşığı kuru fesleğen 
  • Kızartmak için ayçiçek yağı



Karnıbaharın yarısı dikkatlice çiçeklerine ayırarak max 10 dk kaynar suda- dağılmasına izin vermeden ,çatal batacak kadar yumuşaması için -  haşlayın. Dış hamuru için yağ dışındaki tüm malzemeleri büyük bir kasede karıştırın. 




Haşlanan karnabaharları soğuk suya tutun ve suyunu süzmesi için süzgeçte bekletin. 

Karnabaharları tek tek karışıma batırarak kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. 

Sıcakken sarımsaklı ya da sade yoğurt ile servis yapın.





Afiyet olsun :)


Yorumlar

Yorum Gönder

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook