Zeytinyağlı Havuçlu Kabak






Kabak ve zeytinyağının  bir arada olduğu her yemek güzeldir bence. Zeytinyağlı pırasadan esinlenerek bir tarif çıkardım ortaya bakalım deneyenler beğenecek mi?



Malzemeler: 

  • 4 orta boy ya da 2 büyük boy kabak
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 küp esmer şeker
  • Tuz, tatlı kırmızı toz biber
  • Dereotu (ya da rahiyasını sevdiğiniz başka bir yeşillik ya da baharat) 

Soğanları yemeklik doğrayıp bir miktar tuz ve 1 küp şeker ile soteleyin. Minik minik doğranmış sarımsakları da ekleyin. Havuçları yarım ay şeklinde doğrayın, soğanlara ekleyerek sotelemeyi devam edin. 





Kabakları da aynı şekilde yarım ay şeklinde doğrayın ve ekleyin. Kabaklar suyunu bırakınca, 1 su bardağı da kaynar su ekleyin. 1 yemek kaşığı pirinci ekleyin. Tadına bakarak gerekirse biraz daha tuz ekleyin, tatlı kırmızı toz biberi de ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Ağzı kapalı 15 dakika dinlendirin. Ilıkken üzerine dereotu ya da benim bu aralar vazgeçilmezim olan kuru fesleğen ekleyerek limonla servis yapın.





Afiyet olsun :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook