Zeytinyağlı Taze Bakla








Blogu yazma nedenim olan pasta, börek, çörek tariflerimden bir süredir uzak olduğumu farkındasınızdır :) Daha sağlıklı beslenmemiz gerektiğini anladık bir süre sonra bazı rakamlarla yüzleşince :-o Hani ayda bir yine bu tür tariflere yer vericem elbette, misafirimiz olur illa ki diye düşünüyorum :) Bakla çoğu insan tarafından sevilmez fakat bence en güzel zeytinyağlı yemeklerden biri. İlk denememde tutturacağıma güvenerek!! yemek pişerken hemen tarifini yazmaya başladım.










Malzemeler:
  • 400 gr bakla
  • 1 orta boy soğan
  • 1 küp esmer şeker
  • 1/4 demet dereotu
  • 3 çay bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 dolu yemek kaşığı un

Baklaları temizleyip - eğer kılçıkları varsa alıp - ,  2 ya da 3 e bölerek- çok küçük olmamalı - hazırlayın. Baklaların kararmaması için  su ve 1 dolu yemek kaşığı unu karıştırdığınız bir kaba koyun. Orta boy soğanı yemeklik doğrayın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. 1 küp şeker ve tuzu da ekleyerek iyice karamelize olmasını sağlayın. Baklaları unlu sudan süzün, iyice yıkayın ve tencereye ekleyin.






Tencere kapağını kapatın baklaların suyunu bırakması için bekleyin. Sonra 3 çay bardağı kaynar suyu ve yarım limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte  20-25 dk pişirin. 





Pişmeye yakın ince kıyılmış dereotunu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı daha ekleyin. 5 dk daha pişirin. 

Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.



Afiyet olsun :)



Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook