Mısırlı Biberli Muffin




Her gün kahvaltıda kepekli sandviç yemekten sıkılan ben alternatif ararken, ara öğünde bile tüketebileceğim bir muffin yapmaya karar verdim. 












Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı kepekli un
  • 1/2(yarım) su bardağı mısır unu
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 (çeyrek) kalıp beyaz peynir
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 2 adet çarliston biber 
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Biberleri ve mısırları bir yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin. Biberler yumuşayınca, soğuması için ocaktan alın. 

Kuru malzemeleri (kepekli un, mısır unu, kabartma tozu) geniş bir kapta karıştırın. 







Ayrı bir kapta peyniri ezin, yumurtaları, sütü ve zeytinyağını ekleyin. İyice çırpın.







Sıvı malzemeleri, kuru malzemelerin olduğu kaba ekleyin ve bir çatal yardımı ile karıştırın. En son olarak da mısır ve biberleri, tuzu, kırmızı biberi, fesleğeni ekleyin ve karıştırın. 





Standart olarak tabir edebileceğimiz silikon muffin kalıplarına birer yemek kaşığı ekleyin.





Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Bu süre zarfında fırının kapağını açmayın. 25 dakika sonra bir kürdan yardımı ile kontrol edin. 









Sıcak ya da ılık, çayla birlikte servis yapın.

Afiyet olsun :)

Not : Bu ölçülerle ve paylaştırma miktarı ile 23-24 tane muffin elde edersiniz. 

Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook