Fesleğenli Tuzlu Kurabiye

Önce Not Sonra Tarif: Telefonun kamerasına anlamadığım bir şeyler oldu bu fotoğrafları çekerken. Buğulu fotoğraflar elde ettim nedendir bilinmez... :/




"Çayın yanına tuzlu bir şeyler olsa da yesek!" dedikten maksimum 25 dakika sonra hazır olacak kurabiyeleriniz olsun ister misiniz? :) Yaptığım en hızlı kurabiyeydi, hamur kendisini çok kolay toparladı. Çat kapı misafirlerinize de hemen hazırlayabilirsiniz. 


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı kepekli un
  • 3+1/2 (üç buçuk) çay bardağı beyaz un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı fesleğen 
  • Üzeri için yumurta sarısı ya da yoğurt




Malzeme listesindeki sıraya göre malzemeleri yoğurma kabına ekleyin ve hamuru yoğurun. İstediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kurabiyelerin üzerine yumurta ya da yoğurdu sürün. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 üzeri kızarana kadar pişirin.





Sıcak çayınızın yanına servis yapın. Canım arkadaşlarım Arzu ve Neslihan'ın hediyesi güzel tabaklarımla da servis yapmak bu kurabiyelere nasip oldu :)





Afiyet olsun :)

Yorumlar

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook