Fırında Karışık Kızartma






Sebze sevmeyen insanların bile bayılarak yediği yemek çeşididir karışık kızartma. Evde ikişer üçer kalmış sebzeleri değerlendirmenin de en lezzetli yoludur, evin hanımını da mutlu eder :) Yanına da mis gibi yoğurtla oh mis. Fakaaat kızartırken kullanılan yağ miktarını düşünürseniz oldukça kalorili bol pişmanlık içeren bir yemek. Daha sağlıklı bir alternatifi ile karşınızdayım bugün ve bence tat olarak yağda kızartılmış versiyonuna oldukça yakın :) 


Malzemeler:
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet patlıcan
  • 6 adet sivri biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvıyağ)
  • Tuz
Sosu için malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Patlıcanları halka halka doğrayın, tuzlu suda acısı çıksın diye bekletin. Patatesleri kızartmalık doğrayın iyice kurulayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. 







Patlıcanları da aynı şekilde kurulayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. 







Biberleri de şerit halinde doğrayın 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. 








Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sebzeleri dizin.








200 derecede ara sıra kontrol edip karıştırarak sebzeler kızartın. Bu sırada ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırın salçayı ekleyin, kokusu belirginleşince yarım çay bardağı kaynar su ekleyin. Minik minik doğranmış sarımsakları ekleyin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra altını kapatarak soğutun. 








Sebzeler kızarınca servis tabağına alın üzerine salçalı sosu ekleyerek sıcakken servis yapın.








Afiyet olsun :)





Yorumlar

  1. Zeytinyağının kokusu ağır olmuyor mu bu tarz kızartma yemeklerinden ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salata ve zeytinyağlılara kullandığımız sızma zeytinyağı ile dediğiniz gibi ağır olabilir Arzu hanım :) Fakat riviera dediğimiz türü kullanırsak ağır olmayacaktır. Sıvı yağ da kullanabilirsiniz isterseniz her türlü yağda kızartmaktan hafif olacağı kesin Arzu hanımcığım :)

      Sil
  2. Mervecim ellerine sağlık,
    ben de fırında kızartmayı tercih ediyorum.
    Üstelik haif ve sağlıklı oluyor, sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pırıl teyzecim bu yemek tarifleri genelde akşam işten gelince yaptıklarım, o yüzden hafif olması için elimden geleni yapıyorum. Pişmanlığı azaltıyorum :)

      Sil

Yorum Gönder

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook