Kupta Kremalı Kahveli Kek

Blog'a düzenli yazmaya niyetlendikçe bir şeyler çıkıveriyor, engel oluyor bana her seferinde. Ah biraz devrik oldu sanırım. Patates kafa oldum ben ondandır. Haşlanmış patates kafa Merve. Adetim değildir sosyal medyanın her mecrasından hasta olduğumu ilan etmek ama sevgili okur bu sefer feleğim şaştı. Ankara'da fena bir salgın var, insanlar patır patır hastanelik oluyor. Şebeke suyu ilk şüpheli ama belediye yalanlıyor falan fıstık. Açıkçası ne çektiğimi ben bilirim kimseye sataşmak falan değil amacım zira enerjim de kalmadı buna. Aynı durumla karşılaşırsanız mideniz almıyor diye yememezlik etmeyin zorlayın kendinizi, bol bol su için bir de yoğurt yiyin zira bağırsakları en güzel toparlayan yiyecek ayrıca zehiri atar der büyüklerimiz.

Evet bu minik kocakarı seansından sonra şunu söylemek istiyorum ki ben AÇIM. Kendime gelebildiğimden beri yeni tarifler denemek için bakınıp duruyorum. Mideyi şımartıcam diye de yazın alamadığımız kalorileri, kışın uykuya dalacakmışız gibi depolamak gerekmiyor :) Böyle zamanlarda da suça ortak olacak arkadaşları eve çağırın olsun bitsin :)





Böyle kasede tek tek servis edilen tekerleme kıvamında ortaya karışık bir tarif çıkardım. En güzel yanı ise çeşitlendirilebilmesi oldu hatta üşenenler için hazırı olan her şeyden yapılabilecek bir tarif oldu :)





Tat olarak biraz Tiramisu'yu andırdı kendisi. Ben bayıldım umarım sizler de seversiniz. Bu sefer tarifi yazarken kek yapmanın bildiğim püf noktalarını sizlerle tekrar paylaşmak istedim. Dikkat edilmesi gereken noktaları koyu yazdım.


Keki İçin Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı fındık yağı (yoksa sıvıyağ)
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağına yakın un
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilin

Kreması için Malzemeler: 
  • 4.5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 1.5 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
Kekleri ıslatmak için;
  • 1 su bardağı süt veya su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Süslemek için damla çikolata ya da renkli şekerlemeler

Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmaları gerekiyor. Vaktiniz var ise buzdolabından önceden çıkarın malzemelerinizi.

Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın.

Yumurta, şeker ve vanilini köpük köpük olana kadar aynı yönde çırpın. Fındık yağı ve sütü de ekleyerek aynı yönde çırpmaya devam edin. Köpüklü yapısını bozmamaya gayret göstererek tüm malzemelerin karıştığından emin olunca çırpmayı bırakın. 

Ayrı kuru bir kaba un ve kabartma tozunu eleyip ekleyerek, bir kaşık yardımı ile karıştırın. 

Sıvı malzemeler karıştı; kuru malzemeler de karıştı. Şimdi sıra ikisini birbirine karıştırmakta. Bu işlem sırasında olabildiğince çabuk olmanız gerekiyor. 10-15 saniye karıştırdıktan sonra kek hamurunuz hazır olur. Çok fazla karıştırmak kek ve türevlerini sertleştirir. Kuru malzemeyi sıvıya ekleyin ve tahta kaşıkla yine aynı yönde karıştırın. Minik topaklanmalar olabilir, önemsemeyin. Hepsini yok edeceğim diye uğraşmayın. 

Kekin üzeri yanıp da içi çiğ kalmasın diye önceden ısıttığımız fırının alt kısmına koyarak üzeri hafif kahverengileşinceye kadar pişirin. Minik kekler için ilk 20 dakika, normal kekler için ilk 40 dakika fırının kapağını açmayın. Kabarmasını önlersiniz. Üzeri kahverengileşen keki bir kürdan yardımı ile içinin pişip pişmediğini kontrol ederek, pişti ise fırından alın. Kürdan kirli çıkarsa biraz daha pişirin.

Kek pişerken tüm krema malzemelerini tencerede tel çırpıcı ile karıştırın. Ocağa alın, orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra soğuması için ocaktan alın. Soğurken arada tel çırpıcı ile kabuklanmasını önlemek için karıştırın.

Kek piştikten sonra fırından alarak ilk sıcağının çıkması için 5 dakika dinlendirin Sonra ılıması için üzerini temiz bir bezle kapatın. 1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı granül kahveyi ekleyin ve eritin. Ve keki eşit miktarda ıslatın.

Keki kare kare doğrayın ve kaselere ya da kuplara bölüştürün, ılık kremayı da kuplara pay edin. Üzerine damla çikolataları veya şekerlemeleri ekleyin ve afiyetle yiyin :)


Mutlu lezzetli haftasonları 

**Böyle koyu yazınca bazı yerleri sinir bozucu olmamış değil mi?

Yorumlar

  1. Görüntüsü gayet güzel, eminim tadı da öyledir. :) Bazen şımarmak gerekiyor tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ersin :) evet arada kaçamak lazım :) Mutlu haftalar !

      Sil

Yorum Gönder

Piece Of Instagram

Piece Of Cake Facebook