Kremalı Balkabağı Çorbası
Ya çok seversin ya da nefret edersin kategorisinde bir çorba bu. Seveni kendinden geçirir. Bir kase daha mı içsem diye pazarlık yaptırır. Geçen sene ilk defa yaptığımda, eksik bir malzeme olduğu konusundan emindim. Hakikaten olayı sarımsak ve kremaymış. Acayip bir şey oldu böyle aromatik ve kremalı. Aslında bu çorbanın temeli balkabağı, krema, sarımsak gerisi size ve evdeki malzemelere kalmış. Sakız kabak yoksa havuç ve patates koyabilirsiniz mesela ya da sadece birini. Dediğim gibi yeter ki krema ve sarımsak olsun!
Malzemeler:
- 4 orta büyüklükte dilim balkabağı
- 1 küçük boy sakız kabak
- 1 soğan
- 2-3 iri diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 ml yemek kreması (yarım paket)
- Tuz-Karabiber
Krema dışındaki tüm malzemeleri üzerini geçecek kadar su ile pişirin. Balkabağı yumuşayınca rondo ile püre haline getirin. Ben bu çorbayı koyu kıvamda seviyorum, siz isteğinize göre su ekleyebilirsiniz bu aşamada. Bir taşım da püreli halde kaynatın. Kremayı da ekleyip karıştırın, bir taşım daha kaynasın. Tadına bakarak tuzunu kontrol edin, hem balkabağı hem krema sizde tatlı bir his bırakabilir. Tuz ayarı mühim. Damak tadınıza göre baharat da ekleyebilirsiniz (kimyon, muskat vs)
Kış demek evde bir tas sıcak çorba demek. Çorba getirenleriniz çok olsun ❤️
Bir de tabi afiyet olsun!
Kış demek evde bir tas sıcak çorba demek. Çorba getirenleriniz çok olsun ❤️
Bir de tabi afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder